Stop plastikowej epidemii

Plastik zatruwa nasze rzeki, morza i oceany. Zatrzymajmy razem tę plagę

Do oceanów co minutę trafia ciężarówka plastikowych odpadów, które zabijają żółwie, ptaki, ryby, wieloryby i delfiny. Od lat 50. XX wieku wyprodukowano ponad 8 miliardów ton plastiku, a tylko niecałe 10% poddano recyklingowi. Zatrzymajmy wspólnie to szaleństwo! Greenpeace na całym świecie działa na rzecz zmniejszenia produkcji plastiku i wprowadzania nowych, przyjaznych środowisku sposobów pakowania produktów.

Twoje regularne, nawet niewielkie wpłaty wzmacniają skuteczność naszych działań i walki o czystą planetę.

90% plastiku nie poddano nigdy recyklingowi. Zostanie z nami na setki lat

Musimy działać u źródła problemu i ograniczyć produkcję plastikowych opakowań i produktów jednorazowych. Pomóż nam w tym. Uzupełnij swoje dane:

Wyrażam zgodę na udzielanie mi informacji o działaniach Fundacji

Administratorem Twoich danych jest Fundacja Greenpeace Polska. Prosimy o zapoznanie się z pełną klauzulą informacyjną wyjaśniającą, jak przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Stop plastikowej epidemii

Korporacje zalewają nas miliardami ton plastiku. Nie możemy na to pozwolić

Wybierz metodę Twojej comiesięcznej dotacji:
?

Data ważności karty

Twoje dane osobowe podane na tej stronie zostaną przekazane do PayU w celu realizacji Twojej płatności, a także w celu wypełnienia przez PayU obowiązków związanych z obsługą ww. płatności. Prosimy o zapoznanie się z pełną informacją na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez PayU.